Hej, jag heter Elin Östman och är doktor i näringslära från Lunds universitet.

Jag har ägnat 20 år av forskning åt att ta reda på hur vi kan äta för att hålla oss friska och minska risken att drabbas av fetma och sjukdomar som typ 2-diabetes och hjärtkärlsjukdom. Jag har fokuserat speciellt på hur man kan minska de stora blodsockersvängningar som mycket av maten vi äter ger upphov till och som är bevisat dåliga för vår hälsa. Ett resultat av min forskning är Good Idea – bordsvattnet som kan balansera ditt blodsocker och som lanseras i Sverige under hösten 2020. 

Jag arbetar nu som Chief Scientific Officer för Good Idea. Det betyder att jag bland annat ansvarar för att vår produkt håller vad den lovar och för de kliniska studier vi fortlöpande gör med olika grupper av människor. Jag har under ett par års tid bloggat om blodsockerrelaterade ämnen på vår amerikanska hemsida – du hittar den bloggen här. Nu ser jag fram emot att få göra detsamma här hemma. Så välkommen till min svenska blogg, om mat, dryck och hälsa från mitt perspektiv. Jag räknar med att lägga ut ungefär ett inlägg varje vecka och ska göra så gott jag kan för att svara på frågor inom mitt kompetensområde.

Prenumerera!

Prenumerera här för att få mina blogginlägg till din e-post. 
Din e-post kommer inte att delas eller användas för andra ändamål.

Om hållbarhet och hälsa

Säg ”hållbarhet” och de flesta tänker på klimatet och miljön. Hur vi ska anpassa våra liv och vår konsumtion för att även våra barn och

Läs mer »

Ät det du gillar!

Inför stora mathelger som påsken brukar jag komma överens med mig själv om att bara äta sånt som jag verkligen tycker om. Det kan verka

Läs mer »

När in=ut

Har du hört talas om energibalansen? Begreppet är kanske inte så känt, men faktum är att just energibalansen är något av det allra viktigaste att

Läs mer »

Allsidigt är grejen!

Lev lycklig utan kolhydrater! Ät ägg och håll vikten! Boosta ditt immunförsvar med en grön smoothie! Skölj tarmen och bli en ny människa! Fasta! Ät vad du vill! Sov dig

Läs mer »

Potatisen är het!

När undersökningsföretaget Demoskop frågade fler än tusen svenskar om deras matpreferenser under 2020 visade det sig att årets mest populära livsmedel var potatis.   Inte så konstigt, kan

Läs mer »

Hej igen!

Efter en månads tystnad över jul och nyår känns det som hög tid att återuppta bloggandet. Under våren kommer jag att fortsätta skriva om olika aspekter

Läs mer »

Allt, men inte alltid.

Jag har ägnat många år åt att forska om livsmedel med sjukdomsförebyggande egenskaper och det är därför inte så konstigt att jag ibland får frågor

Läs mer »