Nu smyglanserar vi Good Idea

Den här bloggen ska aldrig bli ett forum för återkommande produktreklam. Det vore att underskatta dig som läser. Men just den här veckan är speciell, eftersom vi just nu, kraftigt försenade av den pågående pandemin, startat vår smyglansering av Good Idea i ett antal skånska butiker och jag är bara så himla nyfiken på hur det ska tas emot. Kanske kan just du hjälpa till att stilla min nyfikenhet.

Det jag vill i detta forum är ju framförallt att dela med mig av tankar, insikter och kunskap om hur vi kan äta och dricka för att må bra, på både kort och lång sikt. På det sättet hoppas jag kunna bidra till att fler upptäcker vilken skillnad även små förändringar i vardagen kan göra. Samtidigt så vet vi ju alla hur svåra just dessa små förändringar kan vara. Något jag haft anledning att fundera mycket över, både som forskare och i min nuvarande roll, är hur vi kan göra de nyttiga valen enklare, attraktivare och mer uthålliga. Ett svar på frågan är att det kan handla om att ”stoppa in” hälsa i mat och dryck som många gillar och redan konsumerar. På det sättet behöver förändringen i beteende inte bli så stor och det blir lite lättare att leva hälsosamt. Jag tycker att Good Idea – det blodsockerbalanserande bordsvattnet jag varit med om att ta fram – är ett bra exempel på hur det kan fungera. Kolsyrat vatten är en av våra vanligaste måltidsdrycker. Good Idea smakar och släcker törsten som ett vanligt kolsyrat vatten. Men det har också egenskapen att det med sitt innehåll av aminosyror och mineralet krom sänker blodsockersvaret efter en måltid med mycket kolhydrater. På det sättet kan det göra hela måltiden lite nyttigare och samtidigt bidra till göra att du slipper efter maten-tröttheten och sockersuget som ofta kommer efter maten.

Och nu finns Good Idea alltså i butik. Än så länge är lanseringen blygsam och omfattar ett antal butiker i Skåne. Efter årsskiftet går vi all-in och lanserar i hela Sverige. För oss som jobbar med Good Idea är det naturligtvis väldigt spännande tider och vi skulle bli så glada om du ville dela med dig av dina erfarenheter här i kommentarsfältet. 

Vad tycker du om smaken? Känner du av skillnaden i blodsocker- och energinivå efter maten? Påverkar det ditt sockersug att dricka Good Idea till maten? Självklart är du också välkommen att ställa egna frågor, som jag ska försöka svara på efter bästa förmåga.

I skrivande stund finns Good idea att köpa på ICA Supermarket Linero, ICA Kvantum Malmborg Tuna, och ICA Kvantum Mobilia, alla i Lund. Fler försäljningsställen kommer att publiceras löpande på hemsidan.

Läs mer i vår guide om hur du kan upprätthålla normala blodsockernivåer här 👉 Guiden till ett normalt blodsocker.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest