Varför är det viktigt med ett balanserat blodsocker?

Våra blodsockernivåer påverkar allt från aptit och humör– till fokus och fysisk prestation. På kort sikt kan ett balanserat blodsocker minska efter maten trötthet och sockersug, vilket kan leda till hälsosammare matval och mindre kaloriintag från sötsaker. På lång sikt minskar ett balanserat blodsocker risken för övervikt, typ 2-diabetes och hjärt-kärlsjukdomar. Good Idea bidrar till att upprätthålla en hälsosam livsstil även för personer som redan är friska, genom att stödja en balanserad blodsockernivå och övergripande metabol hälsa.

Läs mer
Blodsockerkurvor i bakgrunden och en hamburgare samt en burk Good Idea Sparkling Lingon

Sänker blodsockersvaret med upp till 30%

Good Idea är ett resultat av forskning vid Lunds Universitet. Det är en världsunik dryck som innehåller en patenterad mix av fem essentiella aminosyror och mineralet krom. Kliniska studier visar att Good Idea kan ge en sänkning av blodsockersvaret med 20-30 procent utan förhöjda insulinnivåer.

Kvinna håller en matlåda och dricker Good Idea sparkling Lingon

Hur funkar Good Idea?

Good Idea är inte bara en god törstsläckare– utan har sin unika funktion när den kombineras med mat. När man dricker mellan en tredjedel och hälften av innehållet i burken före, och resten till maten, förbereder aminosyrorna kroppen att mat är på väg. När du sedan äter blir energiupptaget mer effektivt. Den lilla gnuttan krom gör att mindre insulin behövs för att föra in energin i cellerna och du håller dig pigg och fokuserad hela dagen.

Läs mer
Porträtt av Dr. Elin Östman

Fråga Dr. Elin

Uppfinnaren bakom Good Idea är Elin Östman, doktor i nutrition från Lunds universitet som ägnat mer än 20 års forskning åt mat och dryck som skyddar mot så kallade livsstilssjukdomar. Elin och hennes kollegor upptäckte redan i början av 2000-talet att en viss kombination av aminosyror kunde minska blodsockersvaret efter en måltid. Good Idea är en vidareutveckling av den funktionen.

Ställ en fråga till mig
1 av 3

I samarbete med Apoteket AB

Tack vare vårt samarbete med Apoteket AB finns Good Idea nu i ett stort antal av Apotekets fysiska butiker över hela landet, samt i deras webbutik. Det betyder bland annat att du nu kan köpa Good Idea styckvis, vilket efterfrågats av många.