Frågor & Svar

Hälsosam kvinna skrattar och äter en sallad

Blodsocker i balans – varför då?

Varje gång du äter stiger ditt blodsocker. Det är helt normalt och en naturlig del av kroppens sätt att tillgodogöra sig energi. Men många maträtter innehåller också så kallade snabba kolhydrater som får ditt blodsocker att stiga både snabbt och onödigt mycket. Då kan man säga att kroppen överreagerar genom att snabbt trycka ner blodsockret igen. Ofta till en lägre nivå än när du började din måltid. Det är då du känner den klassiska efter maten-tröttheten, ofta följd av ett sockersug för att få upp energin igen.

Kvinna äter en sallad på restaurang med ett glas Good Idea bubbelvatten i handen

Slipp matkoma och sötsug

Med ett balanserat blodsocker håller du dig pigg och fokuserad efter maten. Det minskade sockersuget hjälper dig att hålla dig ifrån sötsakerna. Ett blodsocker i balans är samtidigt en enkel och effektiv investering i din hälsa.

En burk av den blodsocker balanserande måltidsdrycken Good Idea Sparkling Blåbär står framför två blodsockerkurvor i ett rutat rum.

Vad innehåller Good Idea?

Good Idea är ett milt smaksatt bubbelvatten som innehåller en patenterad mix av aminosyror och mineralet krom. Både aminosyrorna (5 st) och kromet är vad man kallar essentiella. Det betyder att de är livsnödvändiga och att de måste tillföras genom kosten, eftersom kroppen inte kan tillverka dem på egen hand.

Vilka smaker finns det?

Till vänster en bit sushi med ätpinnar, i mitten en burk av den blodsocker balanserande måltidsdrycken Good Idea Sparkling Blåbär, till höger ett dricksglas med bubbelvatten, mot en blå bakgrund.

Hur funkar Good Idea?

När du dricker Good Idea före och till din måltid hjälper det dig att ta hand om kolhydraterna i maten på ett mer effektivt sätt. Lite mer i detalj fungerar det så att aminosyrorna förbereder din kropp på att maten är på väg, medan kromet gör att mindre insulin behövs för att transportera energin från maten in i cellerna. Resultatet är ett blodsocker i balans genom en lägre och långsammare blodsockerhöjning efter maten. Den här effekten är bevisad i flera oberoende kliniska studier med friska människor.

Kvinna dricker en burk av det blodsockerbalanserande bubbelvattnet Good Idea på stranden

När ska jag dricka Good Idea?

Många dricker Good Idea ”bara” för att den är god och släcker törsten. Men sin naturliga plats har den på matbordet. Helt enkelt för att det är till maten Good Idea har sin unika funktion – att hjälpa kroppen ta hand om energin i maten mer effektivt. Allra bäst fungerar den om du tar ett par klunkar några minuter före, och resten till maten. Självklart är det också mat vi tänkt på när vi tagit fram den milda och fräscha smakpaletten.

Par har en stadspicknick framför en staty och äter sallad och dricker det blodsockerbalanserande bubbelvattnet Good Idea

Var köper jag Good Idea?

Antingen beställer du Good Idea direkt via vår eller Apoteket AB:s webbutik. Good Idea finns även tillgänglig i många av Apotekets fysiska butiker runt om i landet samt hos noggrant utvalda återförsäljare.

Hitta återförsäljare

Good Idea och diabetes

Det är viktigt att notera att individuella variationer och andra faktorer också kan påverka blodsockernivån, så det är alltid bäst att rådgöra med en dietist eller läkare för individuell rådgivning och behandling av blodsockerrelaterade problem.