Frågor & Svar

Vi älskar frågor. Och som varje webbsida med självaktning har vi listat några av de vanligaste i vår frågor-och-svar-sektion som du hittar här. Om du har egna frågor, så blir vi jätteglada om du mejlar dem till info@goodidea.se eller via vår kontaktsida. Vi lovar att lägga våra pannor i djupa veck och svara på dem efter en lunch med Good Idea.

Blodsocker i balans – varför då?

Varje gång du äter stiger ditt blodsocker. Det är helt normalt och en naturlig del av kroppens sätt att tillgodogöra sig energi. Men många maträtter innehåller också så kallade snabba kolhydrater som får ditt blodsocker att stiga både snabbt och onödigt mycket. Då kan man säga att kroppen överreagerar genom att snabbt trycka ner blodsockret igen. Ofta till en lägre nivå än när du började din måltid. Det är då du känner den klassiska efter maten-tröttheten, ofta följd av ett sockersug för att få upp energin igen.

Med ett balanserat blodsocker håller du dig pigg och fokuserad efter maten. Det minskade sockersuget hjälper dig att hålla dig ifrån sötsakerna. Ett blodsocker i balans är samtidigt en enkel och effektiv investering i din hälsa.

Läs mer om hur du kan upprätthålla ett normalt blodsocker i Dr. Elins stora blodsockerguide i hennes blogg.

Good Idea – hur funkar det?

Good Idea är ett milt smaksatt bubbelvatten som innehåller en patenterad mix av aminosyror och mineralet krom. Både aminosyrorna (5 st) och kromet är vad man kallar essentiella. Det betyder att de är livsnödvändiga och att de måste tillföras genom kosten, eftersom kroppen inte kan tillverka dem på egen hand. När du dricker Good Idea före och till din måltid hjälper det dig att ta hand om kolhydraterna i maten på ett mer effektivt sätt. Lite mer i detalj fungerar det så att aminosyrorna förbereder din kropp på att maten är på väg, medan kromet gör att mindre insulin* behövs för att transportera energin från maten in i cellerna. Resultatet är ett blodsocker i balans genom en lägre och långsammare blodsockerhöjning efter maten. Den här effekten är bevisad i flera oberoende kliniska studier med friska människor.

*hormonet insulin har som främsta uppgift att transportera energin från maten in i cellerna i form av glukos, som cellerna i vår kropp använder som bränsle. Det finns ett starkt samband mellan höga insulinnivåer och bl.a. fetma.

När ska jag dricka Good Idea?

Många dricker Good Idea ”bara” för att den är god och släcker törsten. Men sin naturliga plats har den på matbordet. Helt enkelt för att det är till maten Good Idea har sin unika funktion – att hjälpa kroppen ta hand om energin i maten mer effektivt. Allra bäst fungerar den om du tar ett par klunkar några minuter före, och resten till maten. Självklart är det också mat vi tänkt på när vi tagit fram den milda och fräscha smakpaletten med en liten fin bitterhet som klingar skönt med allt från pasta, kåldolmar och rårakor till sallader, sushi och pizza. Eller egentligen: vad du än gillar att lägga på tallriken.

Var köper jag Good Idea?

Just nu kan du beställa Good Idea i vår webbutik men även i andra butiker och restauranger runt om i landet. Du hittar en aktuell lista på sidan Återförsäljare.