Blodsockerkurvor i bakgrunden och en hamburgare samt en burk Good Idea Sparkling Lingon

Sänker blodsockersvaret med upp till 30%

Kliniska studier visar att GoodIdea kan ge en sänkning av blodsockersvaret med 20-30 procent när det dricks till en kolhydratrik måltid. I det korta perspektivet innebär det att det blir lättare att undvika efter maten-trötthet och sötsug. I ett längre perspektiv är ett balanserat blodsocker utan stora upp- och nedgångar starkt förknippat med minskad risk för bland annat övervikt, diabetes typ 2, hjärtkärlsjukdom och demens.

Porträtt av Dr. Elin Östman

Fråga Dr. Elin

Uppfinnaren bakom Good Idea är Elin Östman, doktor i nutrition från Lunds universitet som ägnat mer än 20 års forskning åt mat och dryck som skyddar mot så kallade livsstilssjukdomar. Elin och hennes kollegor upptäckte redan i början av 2000-talet att en viss kombination av aminosyror kunde minska blodsockersvaret efter en måltid. GoodIdea är en vidareutveckling av den funktionen. Har du några frågor eller vill veta mer så kan du ringa henne på +46 46 16 39 40

Maila mig

Kontaktformulär

Apoteket ABs Logotyp

I samarbete med Apoteket AB

Tack vare vårt samarbete med Apoteket AB finns Good Idea nu i ett stort antal av Apotekets fysiska butiker över hela landet, samt i deras webbutik. Det betyder bland annat att du nu kan köpa Good Idea styckvis, vilket efterfrågats av många. "Apoteket AB är en utmärkt försäljningskanal för oss, eftersom personer som är bekymrade över sina blodsockernivåer ofta söker vägledning där", säger Elin Östman, Chief Scientific Officer på Good Idea Sweden."

Kvinna håller en matlåda och dricker Good Idea sparkling Lingon

Vikten av ett balanserat blodsocker

Mycket av det vi äter idag innehåller en hög andel så kallade snabba kolhydrater, som får blodsockret att stiga högt och snabbt. Kroppen svarar då med att utsöndra insulin som får blodsockret att sjunka lika snabbt igen. Upprepade och snabba blodsockersvängningar sliter på kroppens system för att tillgodogöra sig energi och resultatet kan bli ett tillstånd med ständigt höga blodsocker- och insulinnivåer som ökar risken att drabbas av en rad olika sjukdomar.

Kvinna och man sitter på en stentrappa och äter mat samt dricker Good Idea sparkling Lingon

Hur funkar Good Idea?

GoodIdea har sin unika funktion när den kombineras med mat. När man dricker mellan en tredjedel och hälften av innehållet i burken eller flaskan före, och resten till maten, gör aminosyrorna att kroppen ”förstår” att det snart kommer mat. När du sedan äter blir energiupptaget mer effektivt. Den lilla gnuttan krom gör att mindre insulin behövs för att föra in energin i cellerna och hela processen blir snäll mot kroppen. 

Kvinna med Glukosmätare på armen sitter på en strand med en burk Good Idea sparkling lingon

Diabetes och Good Idea

Good Idea är försedd med ett godkänt hälsopåstående från EUs livsmedelssäkerhetsmyndighet EFSA: Krom bidrar till att bibehålla normala blodsockernivåer. Good Idea säljs idag via bland annat Apoteket AB och vi har samarbeten med ett flertal organisationer som verkar för ökad hälsa. Störst försäljning ser vi idag i USA där större delen av kunderna är människor med diabetes. Våra kliniska studier är dock gjorda på människor utan diabetes.