Sverigemästarna Hugo ”Bauza” Borstam och Zackarias ”Zackey” Johansson från MFF esport visar upp sina nya matchtröjor med Good Ideas logotyp

Hur Malmö FF leder vägen för en mer hälsosam e-sportkultur med Good Idea

Good Idea är numera stolt sponsor av MFF e-sport, som är regerande mästare i e-allsvenskan. Malmö FF är inte bara ledande i själva spelet, utan även när det gäller att förändra e-sportkulturen i en mer hälsosam riktning. I den egna spelakademin får ungdomar lära sig hälsosamt spelande. Fokus ligger bland annat på sunda kost- och motionsvanor.

Behålla fokus och koncentration under långa tävlingar

Tävlandet i e-sport innebär många och långa tävlingspass, ofta flera dagar i rad, och koncentrationen hos spelarna måste hela tiden vara på topp. Då duger det inte att blodsockret och därmed energinivån åker bergochdalbana. Ett blodsocker i balans gör det lättare att hålla fokus över tid. E-sport har traditionellt förknippats med drycker som innehåller stora mängder socker och koffein, vilket i längden är allt annat än hälsosamt. Vill du läsa mer om hälsosamt spelande så kan du läsa Dr. Elins blogg "Så påverkar datorspel och sociala medier barns hälsa".Zackarias ”Zackey” Johansson håller upp en Good Idea sparkling blåbär

En av Sverigemästarna i FIFA – Zackarias ”Zackey” Johansson. Foto: MFF

Tester med Good Idea visar goda resultat

Samarbetet mellan MFF och Good Idea innebär att spelarna dricker Good Idea till sina måltider. Drycken hjälper kroppen att ta upp energin från maten på ett mer effektivt sätt och ger ett mer balanserat blodsocker utan höga toppar och dalar. Ett inledande test där spelarna i e-sportlaget mätte sitt blodsocker med och utan Good Idea visar goda resultat och vi ser fram emot att följa laget den kommande säsongen.

– Vi är väldigt nöjda med att samarbeta med Good Idea i vår fortsatta esportsatsning. Det känns extra bra att föra fram ett hälsosamt dryckesalternativ inom esport där det traditionellt enbart funnits energidrycker. Tillsammans med Good Idea vill vi fortsätta att uppmuntra till ett hälsosamt spelande, säger Filip Ahlström, projektledare MFF esport.

Läs mer om samarbetet här "Good Idea ny dräktpartner till esportlaget".

Tillbaka till blogg

Good Idea: Bubbelvatten för blodsockret

Prova Good Idea och upplev fördelarna med ett balanserat blodsocker. Kliniska studier visar att det fungerar.

Dela detta inlägg